OVER GLOA GLASS

Hoe is het zo gekomen…?
Tijdens een kunstroute in het najaar van 2010 kwamen we terecht bij een atelier van een glaskralenbranderster.

Na het volgen van een beginnersworkshop volgden er  nationale en internationale masterclasses van o.a. Marion Jochems, Cora Hellings, Jessie v.d. Berg, Kim Fields (USA), Erika Nooteboom, Katrien Mols (B), Anouk Jasperse, Paya van Dijck (B), Frans Meeuwsen (borosilicaat glas), Sabine Frank (D), Marcel Rensmaag (borosilicaat glas) en Angelika Kaufmann (D). 
Maar ook internet en de tutorials van andere glasfanaten zijn echt een waardevolle aanvullingen in het verruimen van kennis en kunnen.

Heeft u belangstelling voor een sieraad of kraal die u op de site ziet staan of heeft u vragen, dan kunt u contact met mij opnemen.
Ook als u speciale wensen heeft kunt u informeren naar de talloze mogelijkheden.

“Kraal met een verhaal” met zand van bijvoorbeeld een vakantiebestemming, geboortegrond of as van een overleden dierbare of huisdier  tussen laagjes glas ingesmolten in een kraal of marble (knikker) behoren ook tot de mogelijkheden.
Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld het eerste afgeknipte haarlokje van uw (klein)kind in een holle geblazen glazen kraal of vessel (klein flesje) te laten verwerken. In een holle kraal of vessel kunnen veel herinneringen/materialen tot 5mm diameter ingesloten worden.

Alle zelf gebrande kralen gaan nadat ze gevormd zijn uit staafjes (zacht) glas in een speciale oven om te “ontstressen” zodat de spanning die in het glas tijdens het verwerken ontstaat opgeheven wordt. Dit is belangrijk om barsten en breuken in de kralen te voorkomen.

 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? neem dan contact met mij op.

Veel plezier op mijn website!

Gloa Glass

022

Dit is mijn werkplek in de studio op zolder.